top of page
Search

Ārpus ierastā



Pavasari esam sagaidījuši nevis, kā ierasts, koncertējot, bet darot dejotājiem šķietami neierasto. 18. martā piedalījāmies TDA “Gatve” rīkotajā zāles volejbola turnīrā, kurā kopā ar mums un pašiem rīkotājiem piedalījās vēl TDA “Vektors”, TDA “Gauja”, TDA “Liesma”, DA “Daiļrade”, JDK “Dejotprieks”, TDK “Dzīpars”, TDA “Dancis”, TDA “Rotaļa”, JDK “Rīdze” un JDK “Vizbulīte” dejotāju veidotās komandas. Dalībnieki tika sadalīti vairākās apakšgrupās, kuras savstarpēji cīnījās par iespēju tikt tālāk – arvien tuvāk pusfināla un fināla izspēlēm.


Sporta zālē valdīja patīkama, bet saspringta atmosfēra. Dejotāju komandas bija parūpējušās par vizuālo noformējumu, talismaniem un, protams, komandas garu, un draudzīgām emocijām. Kopsummā ačkupiešu komanda ierindojās 6. vietā, savukārt uzvaras laurus plūca JDK “Dejotprieks”! Pēc tam dejotājiem pazīstamākā atmosfērā tikāmies noslēguma ballē, lai apsveiktu uzvarētājus un vienotos kopīgos deju ritmos.


Paldies TDA “Gatve” par azartisko tikšanos, mēs ar nepacietību gaidām nākamo reizi!




Savukārt 25. martā turpinājām uzturēt Ačkupa tradīciju vismaz reizi gadā kopīgi doties uz baleta izrādi Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Šogad izrāde, ko apmeklējām, bija “Serenāde. Carmina Burana”. Izrāde tika sadalīta divās daļās. Džordža Balančina balets “Serenāde” tiek uzskatīts par vienu no dejas vēstures stūrakmeņiem. Tā ir vizuāli poētiska horeogrāfija, kas orģināli ir veidota baletskolas audzēkņiem. “Serenāde” ir Dž. Balančina visbiežāk izpildītais balets, ko dejo gan skolās, gan profesionālās baleta kompānijās visā pasaulē.


Edvarda Kluga laikmetīgās horeogrāfijas “Carmina Burana” pamatā ir vācu komponista Karla Orfa leģendārā oratorija “Carmina Burana”, kas ilustrē likteņa kaprīzēm pakļautos cilvēka dzīves līkločus. Scēniskajā kantātē izmantots kādā Bavārijas klosterī atrasts, viduslaikos tapis dzejas krājums, kurā skartas dažādas tēmas: veiksmes un bagātības nepastāvīgums, dzīves gaistošā daba, pavasara atnākšana, arī iedzeršanas un iekāres bauda un posts.



Turpinot pavasara sagaidīšanu un Ačkupa tradīcijas, pašlaik esam atgriezušies ierastajā ritmā un cītīgi gatavojamies mūsu pašu un mūsu draugu kolektīvu koncertam “Izkrāso pavasari”, kurš notiks RSU aulā jau 22. aprīlī.

Ja vēlies būt kopā ar mums, tad biļetes vari iegādāties šeit: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/127775


Mēs Tevi gaidīsim! Lai priecīgs un notikumiem bagāts pavasaris!

bottom of page