top of page
Search

Ziemas danči Jelgavā

Updated: Feb 22, 2023


2023. gada pirmo koncertu aizvadījām 14. janvārī Jelgavā, ciemojoties pie TDA ''Diždancis''. Uz Jelgavas Kultūras nama skatuves tikāmies ar pašiem mājiniekiem, kā arī ar DA ''Austris'', TDA ''Līgo'', JDK ''Delveri'' un TDA ''Kalve''. Koncerta mākslinieciskā vadītāja – Ieva Karele.


Dodoties uz Jelgavu mēs savā starpā spriedām, ka Ačkups pēdējoreiz uz Jelgavas Kultūras nama skatuves kāpis pirms 9 gadiem, tādēļ bijām īpaši saviļņoti par iespēju to darīt atkal. Koncertā ''Ziemas danči'' tika izdejotas gan gaidāmo Deju svētku repertuāra dejas, gan arī citas dejas.


Šajā koncertā sajutām īpašu gaisotni, jo nu jau jūtama Dziesmu un Deju svētku tuvošanās, ir manāms satraukums par strauju deju repertuāra pārbaudes semināru tuvošanos – šķiet, ka tie jau ir tepat aiz stūra! Esam uzsākuši cītīgu gatavošanos gan XVII Deju svētku lieluzvedumam ''Mūžīgais dzinējs'', gan arī citiem deju uzvedumiem, kuri mūs sagaida šajā vasarā, piemēram, deju koncertam ''Balts''. Esam priecīgi par iespēju iemēģināt koncertprogrammu deju soļus dažādos koncertos, tādēļ ar lielu prieku dodamies ciemos pie mūsu draugu kolektīviem. Tāpat vienmēr ar lielu prieku satiekamies ar citu kolektīvu dejotājiem koncertos, jo tas mums dod enerģiju turpināt darīt to, kas mūs visus vieno.


Pēc šī koncerta, kā ierasts, sekoja dejotāju ballīte neformālākā gaisotnē, kura, kā vienmēr, bija lieliska. Vēlamies teikt sirsnīgu paldies koncerta organizatoriem, vadītājiem, dalībniekiem un visiem citiem, kuri piedalījās koncerta īstenošanā!

Mums ļoti patika!


Fotogrāfijas uzņēmis fotogrāfs Kalvis Liepnieks.



bottom of page