top of page
Search

Tikāmies Ačkupa deju nometnē


Neskatoties uz to, ka šajā sezonā liels akcents jāliek uz Deju svētku obligātā repertuāra dejām, lai būtu iespējams labi startēt skatē pavasarī, pašlaik aktīvi gatavojam repertuāru koncertam ‘’Tautas deju zelta graudi’’, kurš norisināsies 5.decebrī uz Dailes teātra skatuves. Šī iemesla dēļ šajā nedēļas nogalē 12. un 13. novembrī visi kopā tikāmies Ačkupa ikgadējā deju nometnē.


Pirmais ‘’Tautas deju zelta graudu’’ koncerts 2017.gadā guva lieliskas atsauksmes no skatītājiem, tādēļ koncerta cikls tiek turpināts uz priekšu. Mūsdienās uz skatuves ir iespējams vērot un baudīt arvien jaunas horeogrāfijas, taču, lai atsvaidzinātu un no jauna izjustu slavenās vecmeisteru dejas, ‘’Tautas deju zelta graudu’’ mākslinieciskais vadītājs Vladimirs Ponomarjovs koncertam izvēlējies iemīļotās un spilgtās vecmeistaru horeogrāfijas, no kurām daļa ir iekļautas oficiālajā Latvijas skatuviskās dejas zelta fonda sarakstā.


Lai sagatavotos šim notikumam, papildus ikdienas mēģinājumu grafikam 12. un 13. novembrī visi kopā aizvadījām deju nometnē, lai ‘’pieslīpētu’’ Ačkupa repertuārā iekļautās dejas. 5.decembra koncertā izdejosim tādas dejas kā ‘’Garais dancis’’, ‘’Klipu klapu danci vedu’’ un vēl citas. Koncertā piedalīmies mēs, TDA ‘’Dancis’’, TDA ‘’Līgo’’ un TDA ‘’Vektors’’.


Papildus ‘’Tautas deju zelta graudu’’ repertuāram nometnes laikā turpinājām darbu arī pie nākošās vasaras galvenā notikuma XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku repertuāra.


Ačkupa deju nometne tiek aizvadīta ik gadu un ir kļuvusi par vienu no mūsu tradīcijām. Nometnes laikā, protams, galvenais uzsvars tiek likts uz deju precizēšanu un skatuviskā tēla uzlabošanu, tomēr šī nometne kalpo arī kā savstarpējs saliedēšanās notikums, jo kopā pavadām 2 dienas pēc kārtas.

Ja vēlies būt kopā ar mums 5.decembrī Dailes teātrī skatītāju rindās, tad biļetes ir iespējams iegādāties šeit.


Tiekamies koncertos!




bottom of page