top of page
Search

Teic, kur zeme tā


Pagājušajā novembrī mēs, TDA ‘’Ačkups”, kopā ar RSU jaukto kori ‘’Rīga’’, Dailes teātra muzikālajiem aktieriem, kā arī džeza un pasaules mūzikas ansambli ‘’Brokastis četratā’’ sveicām Latviju tās simtgades svētkos, priecējot skatītājus ar sirsnīgu un emocijām bagātu latviešu kino mūzikas koncertu ‘’Teic, kur zeme tā’’ RSU aulā jeb Pārdaugavas koncertzālē.

Pērnā gada koncerts izdevies tik krāšņs un baudāms, ka šogad ačkupieši kopā ar pārējiem radošajiem ansambļiem ķērās pie darba, lai atsvaidzinātu mūzikas skaņas un deju soļus – šī gada 28. novembrī visi kopā tikāmies uz tās pašas skatuves, lai dotu skatītājiem iespēju vēlreiz gremdēties atmiņās par latviešu skaisto kino un tā mūziku.

Koncertā izskanēja Raimonda Paula, Jāņa Mediņa, Ivara Vīgnera, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa un Zigmara Liepiņa komponētā mūzika no 15 iemīļotākajām dažādu laika posmu kinofilmām. Muzikālo pavadījumu nodrošināja koris ‘’Rīga’’ un ansamblis ‘’Brokastis četratā’’, kā arī šī koncerta vadītāji un solisti – Ērika Eglija un Gints Andžāns. Iemīļotie skaņdarbi, kuri izskanēja koncertuvedumā, klausāmi tādās filmās kā ‘’Limuzīns Jāņu nakts krāsā’’, ‘’Klāvs Mārtiņa dēls’’, ‘’Tās dullās Paulīnes dēļ’’, ‘’Dāvana vientuļai sievietei’’, ‘’Pie bagātās kundzes’’,kā arī vēl citās latviešu kinofilmās.

Pie šo izcilo autoru skaņdarbiem Ačkupam tika dota burvīga iespēja izdejot horeogrāfes Madaras Freibergas radītās dejas, kuras piedzīvoja debiju pagājušā gada koncertā un nu mēs tās izdejojām jau otro reizi. Šādi piedzīvojumi nemetas virsū bieži, tāpēc esam laimīgi, gandarīti un lepni par to, ka mums tika dota iespēja atkāpties no jau ierastās tautas deju pasaules un iesoļot mazliet citā deju virzienā. Mūsu kolektīva dejotāji izbaudīja ik mirkli, kas tika pavadīts uz skatuves koncertalaikā, jo dejotāju sirdīs tika piedzīvotas visdažādāko nokrāsu emocijas – tieši tā, kā tas tiek izdzīvots mūzikā – prieks, laime, lepnums, bēdas, sāpes un, protams, mīlestība.

Vēlamies sacīt, ka šo abu koncertu laikā satuvinājāmies ar skatītājiem, sadraudzējāmies ar Dailes teātra aktieriem, mūziķiem no ansambļa ‘’Brokastis četratā’’ un jauktā kora ‘’Rīga’’ dziedātājiem, kā arī iepazinām tuvāk un iemīļojām mazliet vairāk latviešu kino mūziku. Kā dziesmai, tā dejai svarīgs ir vēstījums, tādēļ, mūsuprāt, visi kopā spējām nodot to skatītājiem, radot ko pavisam skaistu un īpašu. Sakām lielu paldies koncerta organizatoriem un ceram, ka šāda veida piedzīvojumi turpinās padarīt mūsu ikdienu krāsaināku un pozitīvām emocijām bagātāku.

"Klāvs Mārtiņa dēls"

"Īsa pamācība mīlēšanā"

"Dāvana vientuļai sievietei"

"Tās dullās Paulīnes dēļ"

"Pie bagātās kundzes"

"Vella kalpi"


Paldies mūsu dejotājai Paulai par bildēm! Vairāk vari apskatīt mūsu galerijā



bottom of page