top of page
Search

Tautas deju zelta graudi


Fotogrāfs Ivan Varshavskiy


Šīs nedēļas pašā sākumā kāpām uz Dailes teātra skatuves, lai priecētu gan sevi, gan skatītājus dejojot koncertā ‘’Tautas deju zelta graudi’’. Šogad koncertā piedalījāmies mēs, kā arī uz skatuves kāpa tautas deju ansambļi ‘’Dancis’’, ‘’Vektors’’ un ‘’Līgo’’. Koncerts tradicionāli saglabāja savu koncepciju - atdzīvināt un parādīt pēc iespējas vairāk deju no Latvijas horeogrāfijas mantojuma, ko radījuši tādi slaveni dižmeistari kā Uldis Žagata, Harijs Sūna, Alfrēds Spura, Irēna Strode, Helēna Tangijeva-Birzniece un citi. Koncerta programma pārsvarā sastāvēja no iemīļotām un spilgtām vecmeistaru dejām, no kurām liela daļa ir iekļautas oficiālajā Latvijas skatuviskās dejas zelta fonda sarakstā. Šogad koncertu papildināja arī dažas jaunrades dejas, tādējādi ļaujot skatītājiem baudīt gana plašu deju repertuāru.


Ačkups koncertā izdejoja tādus zelta graudus kā I.Strodes ‘’Stūru stūriem tēvu zeme’’ un ‘’Sprigulītis’’, U. Žagatas ‘’Garais dancis’’ un ‘’Ganu polka’’, kā arī J.Ērgļa ‘’Klipu, klapu danci vedu’’. Esam priecīgi papildināt savu repertuāru ar plaši zināmām un ne tik populārām horeogrāfijām, jo tas padara mūsu ikdienu krāsaināku, kā arī skatītajiem aug vēlme turpināt apmeklēt koncertus un baudīt sen neredzētas horeogrāfijas.


Koncertā piedalījāmies otro reizi un esam par to ļoti gandarīti. Vēlamies teikt lielu paldies koncerta mākslinieciskajam vadītājam Vladimiram Ponomarjovam un visai koncerta radošajai komandai par šādu skaistu notikumu. Paldies skatītājiem par atbalstu un dejotājiem par radītajiem svētkiem!


Redzamās fotogrāfijas ir no mūsu personīgā arhīva, kā arī fotogrāfa Ivan Varshavskiy veikumi.



bottom of page