top of page
Search

Svinam Latvijas svētkus RSU!



13.novembrī pa dienu Rīgas Stradiņa Universitātē notika svinīgā valsts karoga pacelšana pie galvenās ēkas, kā arī universitātes ģērboņa atklāšana. Bijām ļoti pagodināti par iespēju piedalīties svinīgajā karoga iesvētīšanas un pacelšanas ceremonijā.



Vakarā RSU aulā notika Latvijas simtgadei veltīts kino filmu uzvedums “Teic, kur zeme tā”,kuram gatavojāmies jau kopš septembra- paralēli mēģinājumiem apguvām horeogrāfes Madaras Freibergas veidotās dejas. Mēs iejutāmies aktieru ādās, izdejojot dziesmas no filmām "Klāvs-Mārtiņa dēls", "Īsa pamācība mīlēšanā", "Dāvana vientuļai sievietei", "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Pie bagātās kundzes" un "Vella kalpi"! Katra deja bija kā mazs priekšnesums, katrs atšķīrās ar savu domu un stāstu, kā jau pašas kino filmas, līdz ar to svarīgi bija piemeklēt atbilstošus tērpus un iejusties lomā.

Iestudējumā uzstājāmies ne tikai mēs, bet arī skanīgais RSU koris ‘Rīga’, muzikālā grupa “Brokastis četratā”. Pasākumu vadīja Dailes teātra aktieri Gints Andžāns un Ērika Eglija. Mums visiem kopā izdevās uzvest sirsnīgu un emociālu iestudējumu, kas raisīja pozitīvas un nostaļģiskas sajūtas gan pašiem dalībniekiem, gan skatītājiem.



Nenoliegsim, ka mazā atkāpe jaunās sezonas sākumā no ierastajiem mēģinājumiem un dejām mums visiem patika, jo ir prieks redzēt, kā ieguldītais darbs un laiks vainagojas ar skaistu koncertu un

patīkamām emocijām.



Un te dažādas galerijas:

Ansis Pūpols: 1. daļa un 2. daļa


bottom of page