top of page
Search

Polka Jelgavas pilī

Updated: Mar 17, 2023


Varētu teikt, ka TDA ''Kalve'' rīkoto ''Kalves skujas'' kausa izcīņu un koncertu ''Polka pilī'' varam ierindot deju sezonas gaidītāko notikumu sarakstā. Kā ierasts, pirms koncerta Jelgavas Pils aulā norisinājās ''Kalves skuja'', kas ir sacensības deju kolektīvu starpā par to, kurš vedīs mājās ceļojošo ''Kalves skujas'' kausu.


Šogad, tāpat kā iepriekšējā gadā, izcīņa notika, izspēlējot vairākas boulinga spēles, kā arī paralēli tam pierādot savu prāta asumu erudīcijas spēlēs. Konkurence bija sīva, kolektīvi sparīgi cīnījās par pirmo vietu, taču atmosfēra bija draudzīga un dalībnieki – pozitīvi noskaņoti. ''Kalves skujas'' kauss pie mums bija ciemojies jau vairākus gadus, jo pirms pandēmijas sākuma mēs to atvedām mājās, tad tas pie Ačkupa pavadīja divus gadus pandēmijas laikā, un pagājušajā gadā mēs to izcīnījām atkal, iegūstot 1. vietu. Šogad kausu nācās nodot tālāk, un tas devās uz vējaino Liepāju, jo boulinga bumbas vislabāk ripināja un savu prāta asumu vislabāk pierādīja TDK ''Banga'' dejotāji! Apsveicam!


Pēc izcīņas, kā ierasts, visi kolektīvu dalībnieki devās uz Jelgavas Pils aulu, lai iemēģinātu deju grīdu mēģinājumā un pēc tam tiktos uz tās koncertā ''Polka pilī''. Šis koncerts nu jau kļuvis par tradīciju Ačkupa deju sezonā, un tādēļ vienmēr esam ļoti priecīgi doties uz Jelgavu ciemos pie TDA ''Kalve''. ''Polka pilī'' koncerts notika 25. februārī - vienu nedēļu pirms Deju svētku repertuāra pārbaudes skates. Tas nozīmē, ka koncertā no četrām mūsu izpildītajām dejām trīs bija tās dejas, kuras pēc nedēļas izdejosim arī repertuāra pārbaudes skatē. Ja vēlies redzēt, kuras tās būs, tad vari pievienoties skatītāju rindām 5. martā VEF Kultūras pilī.


Vēlamies teikt lielu paldies TDA ''Kalve'' dejotājiem, vadītājai Guntai Skujai un pārējiem, kuri piedalījās ''Kalves skujas'' un ''Polka pilī'' veidošanā! Vienmēr ar prieku dodamies pie jums ciemos!


Fotogrāfi: Paula Kalniņa un Nils Jaunsubrēns



bottom of page