top of page
Search

''Mirklis dejā'' Liepājā


Šī gada 14.maijā Muzeju nakts 2022 ietvaros devāmies uz skaisto un vējaino Liepāju ciemos pie TDK ‘’Banga’’ un VPDK ‘’Bandzenieki’’, lai kopā ar viņiem un vēl citiem pilsētas viesiem izdejotu koncertu ‘’Mirklis dejā’’. Koncertā piedalījās abi jau minētie liepājnieku kolektīvi, kā arī VPDK ‘’Zeperi’’ no Līgatnes un ciemiņi no Klaipēdas, Lietuvas TDA ‘’Vytines’’ un TDA ‘’Vélunga”.


Šis koncerts bija īpašs ar to, ka pirmoreiz šajā sezonā dejojām laukā zem klajas debess. Koncerts pulcēja prāvu skatītāju loku, un gan dejotājus, gan skatītājus iepriecināja mūsu un kaimiņvalsts Lietuvas kultūru satikšanās uz vienas skatuves, turklāt lietuviešiem pievienojās viņu pašu kapella, kura spēlēja tautas mūziku.


Koncerta noslēgumā TDK ‘’Banga’’, VPDK ‘’Bandzenieki’’, VPDK ‘’Zeperi’’ un mūsu ačkupieši visi kopā vienojās dejā ‘’Es izjāju prūšu zemi’’, lai satiktos uz skatuves un skatītājus priecētu ne tikai atsevišķi, bet arī visi kopā.


Pēc koncerta dedzīgākie no mums devās apskatīt interesantākos un saistošākos Muzeju nakts piedāvātos apskates objektus Liepājas pilsētvidē. Esam priecīgi par šāda veida kultūras pasākumu darbības atsākšanos, kā arī novērtējam to, ka varam būt daļa no tiem. Vakarā neoficiālā gaisotnē tikāmies dejotāju ballē, kur iepazinām citu kolektīvu dejotājus tuvāk un kopīgi kalām plānus turpmākiem notikumiem vasarā.


Vēlamies teikt lielu paldies organizatoriem par ieguldīto darbu. Mums ļoti patika!

Lielu paldies vēlamies teikt arī fotogrāfei Simonai Stalidzānei par burvīgi noķertiem mirkļiem dejā!



bottom of page