top of page
Search

Līgo Druvienā!

Updated: Jul 22, 2022



Šī gada vasaras saulgriežu svētkus sagaidījām visi kopā Druvienā darot to, kas mūs visus vieno – dejojot. Šādi Jāņus ačkupieši svinēja pirmo reizi, tādēļ atcerēsimies to kā lielisku un emocijām bagātu kopā būšanu.


23.jūnijā devāmies uz Druvienas ‘’Silmačiem’’, kur dienu iesākām ar kopīgu mēģinājumu, bet pēc tam turpat ‘’Silamaču’’ estrādē vērojām Latvijas teātra nozīmīgāko lugas iestudējumu ‘’Skroderdienas Silmačos’’. Kā zināms, lugas autors ir Rūdolfs Blaumanis, lugas iestudējuma pirmizrāde notikusi 1902.gadā. Pašlaik ‘’Skroderdienas Silmačos’’ ir kļuvusi par vienu no Jāņu svētku tradīcijām. Šogad tika svinēta 120 gadu jubileja kopš lugas pirmizrādes, tādēļ tā tika atzīmēta ar iestudējumu vēsturiskajās ‘’Silmaču’’ mājās. Izrādē piedalījās daudz izcilu latviešu aktieru, kā arī Gulbenes novada amatierkolektīvi un orķestris. Izrādes baudīšanu veiksmīgi pratām apvienot ar meiteņu līgo vainagu pīšanu, kurus vakara koncertā likām galvās, lai gan sev, gan skatītājiem radītu pacilājošu svētku noskaņojumu.


Pēc izrādes uzsākām gatavošanos vakara koncertam ‘’Līgojam Druvienā!’’, kuru bija iespējams vērot arī tiešraidē LTV1, taču, ja kāds svētku vakarā to nepaguva noskatīties, koncertu ir iespējams vērot šeit. Koncertā uzstājās Olga Rajecka, Uģis Roze, Antra Stafecka, Ralfs Eilands, Juris Vizbulis, Ivo Grīsliņš Grīslis un citi solisti, piedalījās arī grupa ‘’Citi zēni’’, bet vakara gaitā savu 65 gadu jubileju kopā ar dalībniekiem un skatītājiem svinēja dziedātājs Žoržs Siksna. Koncertā dejojām mēs, TDA ‘’Ačkups’’, kā arī piedalījās TDA ‘’Dzintariņš’’ dejotāji.


Pateicoties dalībnieku un skatītāju emocijām, jāsaka, ka vasaras saulgriežus sagaidījām ļoti skaisti. Esam priecīgi par šādu kopā būšanu un svētku svinēšanu!


Ar kopīgu ielīgošanu mūsu deju sezona vēl nav noslēgusies – jau 9.jūlijā dosimies uz Ilūksti priecēt skatītājus Ilūkstes pilsētas svētkos, bet pēc tam sekos vēl daži skaisti ar deju piepildīti notikumi.


Vēlamies teikt lielu paldies mūsu šoferim Artim Zvirgzdiņam, kurš vienlaikus ķēra arī burvīgus fotomirkļus. Ar daļu no tiem ir iespējams iepazīties jau šajā rakstā, taču ar citiem viņa darbiem ir iespējams iepazīties šeit.


Paldies organizatoriem un koncerta dalībniekiem par ieguldīto darbu! Paldies par skaisti nosvinētiem svētkiem!



bottom of page