top of page
Search

Kā mēs satikāmies dejā?


Jauno 2020. gadu iesākām ar koncertu 18. janvāra vakarā, viesojoties pie TDA ‘’Gatve’’ salidojuma koncertā, kurā tikās visi trīs ‘’Gatves’’ paaudžu sastāvi – TDA ‘’Gatve’’, ‘’Gatve – otrā iespēja’’ un vidējās paaudzes deju kolektīvs ‘’Gatve’’, kā arī viņu draugi – mēs, TDA ‘’Ačkups’’, DA ‘’Daiļrade’’ un TDA ‘’Diždancis’’. Uz VEF Kultūras pils skatuves ačkupieši iepriekšējo reizi uzstājās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku skatē, kas norisinājās 2018.gadā, tāpēc mums bija īpaši liels prieks atkal atrasties – precīzāk, atgriezties uz šīs skatuves.


Koncertā tika izdejotas gan skatītājiem zināmas, mīļas dejas, gan arī pavisam jaunas un neredzētas horeogrāfijas. Koncerta noslēgumā mēs, TDA ‘’Ačkups’’, TDA ‘’Gatve’’, DA ‘’Daiļrade’’ un TDA ‘’Diždancis’’ kopīgi vienojāmies uz skatuves, izdejojot ‘’Es izjāju prūšu zemi’’ un ‘’Sasala jūrīna’’ visi kopā. Jāsaka, ka šis mirklis raisīja neaizmirstamas emocijas ne tikai dejotājos, bet arī skatītājos, jo gan minētās, gan citas dejas tika pavadītas ar milzu ovācijām un skanīgiem aplausiem. Vienmēr ir patīkami uzstāties uz skaistas skatuves kopā ar citiem smaidīgiem dejotājiem, taču pavisam patīkami to ir veltīt skatītājiem, kuri zāli ir piepildījuši tā, ka neviens pats krēsls nav atstāts tukšs.


Dejā ir iespējams satikties visdažādākajos veidos. Šoreiz mēs satikāmies paši savā starpā un kopā ar dejotājiem no citiem kolektīviem, patīkami un pozitīvi iesākot jauno gadu. Ceram, ka šādu satikšanos piedzīvosim arvien biežāk un sakām lielu paldies koncerta veidotājiem par to!




bottom of page