top of page
Search

Izkrāsotais pavasaris

13. aprīlī RSU aulā notika krāšņs deju koncerts “Izkrāso pavasari”. Mēs, ačkupieši, priecājāmies uzņemt ciemiņus no Rīgas, Jelgavas un Valmieras. Kopā ar TDA Vektors, TDA Gatve, TDA Teiksma, TDA Austris, TDA Diždancis un TDA Gauja mēs izkrāsojām un atradām pavasari!


Lai iepazīstinātu koncerta apmeklētājus ar atraktīvajiem dalībniekiem, nolēmām izveidot video sveicienu par to, kā mēs Ačkupā sagaidām pavasari, kā arī aicinājām citus deju ansambļus darīt to pašu, video tika publicēti Facebook. Priecājamies par kolektīvu atsaucību, jo katrs video bija īpašs un izdomas bagāts.

Koncerts noritēja divās daļās. Tas tika atklāts ar deju ‘’Skani, mana tēvu zeme’’ un tās skaistajiem vārdiem ‘’Ik rītiņi saule lēca, Daugavā’i spīgodam’’, kas radīja patīkamu un sirsnīgu noskaņu. Šis koncerts bija nozīmīgs un svarīgs mums visiem , bet īpaši daudziem jaunajiem dejotājiem, jo viņi uz skatuves kā Ačkupa dejotāji kāpa pirmo reizi. Pēc pagājušā gada obligātajām dejām kolektīvi šogad var brīvi izpausties un repertuārā ieviest svaigas vēsmas un dejot, kas pašiem tīk, tāpēc, iespējams, skatītāju acīm pavērās ne tik bieži redzētās dejas. Pārējiem kolektīviem bijām sagatavojuši arī mazu sveicienu, kas noderēja pirms kāpšanas uz skatuves – sagrieztus citronus.

Pēc dejas “Apkal manu kumeliņu” koncertā bija īpašs mirklis, ar skaļiem aplausiem tika godināts horeogrāfs un TDA Vektors mākslinieciskais vadītājs Uldis Šteins, kurš 29.aprīlī M.Čehova Rīgas Krievu teātrī saņems dejas balvu par mūža ieguldījumu dejas mākslā.

Par patīkamo noskaņu un katras dejas vēstījumu jāteic liels paldies koncerta vadītājai Baibai Vingrei un gaismotājam Robertam Vanagam.

Pēc koncerta visus dejotājus aicinājām uz kultūras namu “Rītausma”, kur kopīgi izdejojāmies un atpūtāmies līdz pat vēlai naktij. Paldies mūsu dejotājiem Lindai un Mārtiņam par jautrajām vakara aktivitātēm, kā arī, protams, pa atraktīvajam DJ Kārlim Blumfeldam. Pavasarīgu un mājīgu atmosfēru radīja skaisti izdekorētās telpas, paldies par to mūsu darba rūķīšiem!


Koncerts prasīja gana ilgu gatavošanos, tāpēc paldies vēl nebeidzas. Jāsāk jau ar mums pašiem - Ačkupa dejotājiem -, kas labprātīgi un ar iedvesmu iesaistījās rīkošanā. Paldies visiem kolektīviem par dalību un dejas mākslu, ko radījāt. Neviens koncerts nevar izdoties bez skatītājiem, jūs likāt mums kājas celt vēl augstāk un smaidīt plašāk! Paldies Rīgas Stradiņa Universitātei par atbalstu. Un, protams, neizsakāmi lielais paldies mūsu vadītājai Elitai Treilonei par koncerta ideju, tā realizāciju un programmas veidošanu, mēs lepojamies ar Jums!


Paldies Paulai un Ritvaram par skaistajām bildēm!


bottom of page