top of page
Search

Izkrāsojām pavasari kopā!


Sestdien, 22. aprīlī, mēs kopā ar draugu kolektīviem TDA “Vektors”, TDA “Zīle”, TDA “Diždancis”, TDA “Kalve”, TDA “Gatve” un DA “Austris” kāpām uz Rīgas Stradiņa universitātes aulas skatuves, lai ieskicētu pirmās pavasarīgās krāsas, vienojoties skaistā deju koncertā.


Gandrīz kā sarunājuši ar dabu – šī bija pirmā siltā, pavasarīgā nedēļas nogale, kad pavisam nesen sākuši plaukt pumpuri un ziedēt pirmie pavasara krāšņumkrūmi. Pavasarīgi bija arī dejotāji – priecīgi, ar smaidu uz lūpām, draudzīgi un krāšņi saposušies.



Koncertā tika izdejotas gan jaunrades dejas, gan arī XVII Vispārējo Deju svētku repertuārā iekļautās dejas, kas liecina par to, ka gan mēs, gan citi dejotāji aktīvi un ar lielu sparu gatavojas šīs vasaras lielajam notikumam. Deju svētku ietvaros vairākkārt izdejosim lielkoncertu “Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadionā, kā arī latviešu skatuviskās dejas koncertprogrammu “Balts” Arēnā Rīga. Taču līdz Deju svētkiem vēl darbīgs ceļš priekšā – 10. jūnijā rīkosim TDA “Ačkups” jubilejas koncertu. Par to informācija sekos jau pavisam drīz, taču noteikti gaidīsim arī Tevi!


Pēc koncerta “Izkrāso pavasari”, kā ierasts, tikāmies dejotāju ballītē un kopīgi priecājāmies par emocijām piepildīto koncertu, taču jau nākamajā dienā sirsnīgi sveicām mūsu vadītāju Elitu viņas dzimšanas dienā!


Paldies visiem kolektīvu dejotājiem un viņu vadītājiem, paldies ačkupiešiem, kuri piedalījās koncerta tapšanā, paldies skatītājiem par aplausiem un atbalstu, kā arī paldies visiem pārējiem, kuri palīdzēja koncerta veidošanā!

Gaidīsim jūs ciemos atkal!


Fotogrāfijas: Artūrs Vanags



bottom of page