top of page
Search

Ilūkstes svētki un darbīgā vasara



Šī gada 9.jūlijā ačkupieši devās uz Sēlijas pērli Ilūksti, lai priecētu skatītājus Ilūkstes pilsētas svētku ‘’Ilūkste ielīksmo Sēlijas krāsās’’ ietvaros. Ilūkstes pilsētas svētki norisinājās jau sākot ar 4.jūliju, kad tika uzsāktas foto orientēšanās spēles ‘’Atklāj Ilūksti no jauna’’, 7.jūlijā tika uzsākta svētku koncertprogramma ar garīgās mūzikas koncertu, 8.jūlijā uzstājās grupa ‘’Baritoni’’ un tika aizvadīts muzikāls vakars kopā ar Artūru Lapu. 9.jūlijā Ilūkstē tika aizvadīta pavisam krāšņa un piepildīta diena sākot ar priekšnesumiem no pūtēju orķerstra ‘’Sēlija’’, darbijās amatnieku un mājražotāju tirdziņš, meistardarbnīcas, muzicēja dažādas grupas, taču dienas noslēgumā plkst. 19:00 Ilūkstes pilsētas estrādē norisinajās svētku koncerts ‘’Ilūkste – Sēlijas pērle’’, kurā uzstājās dažādi mūziķi, dziedātāji un tautas deju kolektīvi, kuru vidū bijām arī mēs.



Visas dienas garumā jutāmies lieliski pateicoties ilūkstiešu sirsnīgajai un siltaja uzņemšanai. Bijām pabaroti, apčubināti un samīļoti visas dienas garumā. Koncertā skatītājus priecējām ar visai plašu deju programmu, taču pēc koncerta kārtīgi atpūtāmies un izballējāmies turpat – Ilūlkstes pilsētas estrādē.


Vēlreiz vēlamies pateikt paldies visiem Ilūkstes svētku organizatoriem un dalībniekiem par burvīgo svētku svinēšanu, kā arī mūsu dejotājas Zandas ģimenei un citiem ilūkstiešiem par sirsnīgo, mājīgo uzņemšanu! Mums ļoti patika, paldies!


Un arī šoreiz vēlamies teikt lielu paldies mūsu fotomirkļu tvērējam Artim Zvirgzdiņam! Vairāk ar viņa darbiem vari iepazīties šeit. Galerijā papildus esam pievienojuši foto arī no sava personīgā arhīva.


Šī sezona Ačkupam ir pavisam darbīga un nemierīga – pēc Ilūkstes svētkiem jau nākošās nedēļas ceturtdienas vakarā uzstājāmies ar pavisam nelielu personīgo koncertprogrammu Rīgas Latviešu biedrības namā 31st International Biometric Conference (IBC2022) ietvaros.


Taču tagad jau esam gatavi uzsākt nopietnu gatavošanos koncertuzvedumam ‘’Dziesma dejo. Deja skan’’, kurš norisināsies 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē. Šajā notikumā nebijušā formā savienosies divas tradīcijas – dziesma un deja. Vairāk nekā 6000 dalībnieku demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi. Jau tagad ar lielu nepacietību gaidām gatavošanos koncertuvedumam, kura visiem dalībniekiem ar kopmēģinājumiem sāksies jau 3.augustā. Ja vēl neesi paspējis iegādāties biļeti, tad to vari izdarīt šeit.


Priecīgu vasaru!



bottom of page