top of page
Search

Greizais kompass Smiltenē


Ik rudeni TDA ‘’Dardedze’’ rīko lielākās orientēšanās sacensības tautas deju kolektīvu vidū ‘’Greizais kompass’’. Lai sacensības tiktu dažādotas un nezaudētu dalībnieku interesi, to lokācija katru gadu ir mainīga – šogad orientēšanās notika Smiltenē.


Kā katru gadu, pieteikuma anketu bija vairāk nekā pieejamās dalības vietas, tādēļ sacensību organizatori apstiprināja dalību tām komandām, kuras bija pieteikušās visātrāk, taču noslēdzošā vieta tika izlozēta starp visiem atlikušajiem kolektīviem.


Šī gada sacensību tēma bija ‘’Leģendārās grupas un sirdsmīļie solisti’’, tādēļ Smilteni piepildīja dejotāji, kuri bija tērpušies visdažādāko slavenību tērpos. Mēs, ačkupieši, nolēmām piekrist grupas ‘’Mazais princis’’ motīvam - mīlestība un draudzība stāv pāri visam - tādēļ tērpāmies tieši šīs grupas skatuves apģērbā un mēģinājām atrast sevī tādas rakstura īpašības, kādas piemīt grupas dalībniekiem.




Orientēšanās noritēja visas Smiltenes teritorijā, kura tika sadalīta četros dažādos apvidos, katrs no tiem sevī iekļāva sešus interesantus, fiziskus un prātu asinošus uzdevumus. Lai gūtu labākos rezultātus, nācās izmantot radošumu, spēku, veiklību un intelektu. Protams, neiztikām arī bez slapjā uzdevuma, kurš aicināja drosmīgākos no dalībniekiem doties ūdenī un pildīt uzdevumu tur.


Finišējām divas minūtes pirms noteiktā finiša laika, tādēļ spriedze mūsu komandas vidū turējās līdz pašām beigām. Pēc skriešanas un uzdevumu risināšanas gandrīz 7 stundu garumā, finišā mūs gaidīja siltas pusdienas un gandarījuma pilni citu komandu dalībnieki.


Vakarā pēc sacensībām visi tikāmies Rīgā dalībnieku ballē, lai kopīgi nosvinētu aizvadīto piedzīvojumu un sagaidītu rezultātus. Šogad mēs ieņēmām 5.vietu no 29 komandām, tādēļ esam ļoti priecīgi un gandarīti par paveikto. Vēlamies sveikt JDK ‘’Imanta’’ ar iegūto 3.vietu, TDA ‘’Dancis’’ ar pjedestāla otro pakāpienu, bet no visas sirds apsveicam 2022. gada uzvarētājus – TDA ‘’Lielupe’’!


Sacensības nebija vienkāršas, bet tieši tas spēj uzturēt komandas garu un saliedēt dalībniekus vēl vairāk. Sirsnīgi pateicamies visiem organizatoriem par ieguldīto darbu un ik gadu nezūdošo komandas garu. Mums ļoti patīk ‘’Greizā kompasa’’ sacensības, tādēļ jau tagad ar nepacietību gaidām nākošo gadu!


Fotogrāfijas no mūsu personīgajiem arhīviem, kā arī fotogrāfes Santas Paegles ķertie kadri!



bottom of page