top of page
Search

Gaudeamus 2022


No šī gada 17. līdz 19. jūnijam piedalījāmies Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos ‘’Gaudeamus’’ Viļņā, Lietuvā. Rīgas Stradiņa universitāti šajos svētkos pārstāvējām kopā ar RSU jaukto kori ‘’Rīga’’. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos piedalās visu trīs Baltijas valstu studentu kolektīvu dalībnieki – tautas deju kolektīvu, koru, orķestru un vēl citi dalībnieki. ‘’Gaudeamus’’ norisinās ik 4 gadus kādā no Baltijas valstīm. Šogad visi dalībnieki tikās Viļņā, Lietuvā, taču 2026. gadā ‘’Gaudeamus’’ norisināsies Latvijā.



17.jūnijā visi dalībnieki ieradās Viļņā, lai iepazītos ar pasākuma norisi un plānu, iekārtotos guļvietās un kopīgi vakariņotu. Pēc vakariņām devāmies pastaigā pa Viļņas vecpilsētu, kurā tieši šajā vakarā norisinājās Muzeju nakts, tādēļ pastaiga izvērtās visai interesanta un krāšņa. Iepazinām vecpilsētas ieliņas, arhitektūru un tās vienkāršo, bet ļoti burvīgo šarmu.



Sestdien, 18.jūnijā jau agri no rīta uzsākām garo mēģinājumu procesu. Tā kā 12.jūnijā visi Latvijas dalībnieki savstarpēji jau bijām tikušies Starptautiskajā izstāžu centrā ‘’Ķīpsala’’ un Latvijas delegācijas sagatavoto programmu bijām izmēģinājuši, tad svētku norises vietā – Viļņas Kalnu parkā – atlika vien precizēt sīkumus un vēlreiz atkārtot jau paveikto darbu. Pēc tam sekoja ļoti garš mēģinājumu process saistībā ar studentu svētku programmas prologu, noslēgumu un visiem citiem papildus veicamajiem darbiem. Sestdienas mēģinājumus noslēdzām pievakarē, taču, neskatoties uz nogurumu, vakarā devāmies uz organizatoru rīkoto balli, lai kārtīgi izdejotos, izdziedātos un atpūstos.


Svētdienas rītu iesākām ar nelielu precizējošu kopmēģinājumu, taču uzreiz pēc tam jau sākām gatavoties svētku dienai. Svētkus iesākām ar gājienu cauri Viļņas vecpilsētai, kurā mums pievienojās arī mūsu patrons – RSU rektors profesors Aigars Pētersons, kurš, kā vienmēr, pavadīja mūs ar uzmundrinošiem un pozitīviem vārdiem. Gājiens noslēdzās Kalnu parka estrādē un īsi pēc tam jau sākās svētku lielkoncerts. Koncerts tika iesākts ar visu trīs valstu dalībnieku kopīgiem priekšnesumiem, pēc tam sekoja Igaunijas delegācijas sagatavotā programma, tad Latviešu dalībnieki priecēja skatītājus ar savu programmu, bet trešie uzstājās mājinieki lietuvieši ar savām dejām un dziesmām. Lielkoncerta noslēgumā visu valstu dalībnieki vienojās kopīgās dziesmās, dejās, emocijās un visi kopā turpinēja svinēt svētkus.


Svētdien vēlu vakarā atgriezāmies mājās Rīgā, taču mēģinājumu process nākošajā nedēļā turpināja būt gana aktīvs, jo Ačkups uzsāka gatavošanos 23.jūnija koncertam ‘’Līgojam Druvienā!’’.


Vēlamies teikt lielu paldies visiem ‘’Gaudeamus’’ organizatoriem par ieguldīto darbu, dalībniekiem par burvīgo kopā būšanu un atmosfēru, kā arī mūsu vadītājai Elitai Treilonei un patronam Aigaram Pētersonam par nekad neizsīkstošo atbalstu un uzumndrinājumu! Paldies!


Tiekamies 2026.gadā Latvijā!



bottom of page