top of page
Search

Elitas kausu iegūst ačkupieši


Nu jau par vienu no gaidītākajām Ačkupa tradīcijām ir kļuvušas sporta spēles ‘’Elitas kauss’’, kuras norisinās katru gadu otrajā augusta nedēļas nogalē. Sporta spēles rīko un tajās piedalās visi mūsu vadītājas Elitas Treilones dejotāji no TDA ‘’Ačkups’’, DA ‘’Austris’’, kā arī gan Ačkupa, gan Austra bijušie dejotāji, kurus mēs mīļi dēvējam par ex’īšiem.


Šī gada sporta spēles ‘’Elitas kauss’’ norisinājās 13. un 14. augustā. Kā ik gadu, norises vieta bija RSU sporta bāze ‘’Taurene’’. Šogad laika apstākļi mūs īpaši lutināja, bija silts, saulains un ļoti patīkams laiks, tādēļ sporta spēļu norise bija vēl pozitīvāka un dalībnieki smaidīgāki. Sporta spēļu organizatori bija ļoti cītīgi parūpējušies par vizuālo noformējumu, par koordinētu sporta spēļu norisi un vispārīgu dalībnieku labsajūtu.


Dienu iesākām ar iesildīšanos, pēc tam sekoja dienas aktīvākā daļa. Sporta spēlēs tika iekļauti visiem zināmi sporta veidi, taču katram no tiem bija kāds negaidīts pavērsiens jeb sava ‘’odziņa’’, piemēram, futbols bija jāspēlē ar pārmērīgi lielu bumbu, bet basketbola bumba grozā jāmet uz ātrumu. Volejbols tika spēlēts ar dvieļu palīdzību, bet dienas noslēgumā tika aizvadīta stafete ar dažādiem āķīgiem un brīžiem izaicinošiem uzdevumiem.


Šajās sporta spēlēs visi dalībnieki tika sadalīti četrās komandās: ‘’Ačkups’’, ‘’Austris’’, ‘’ex Ačkups’’ un ‘’ex Austris’’. Protams, ka sporta spēļu aktīvajā daļā tika ķerts azarts un veidots komandas gars, taču papildus vienmēr mūs sagaida burvīgas un pozitīvas atkalsatikšanās emocijas ar Austra dejotājiem, kā arī ar visiem bijušajiem dejotājiem un viņu ģimenēm.


Dienas noslēgumā dalībnieki pulcējās kopīgā ballītē, lai, kā dejotājiem pienākas, kārtīgi izdejotos, kā arī sagaidītu rezultātus. Šī gada sporta spēlēs ‘’Elitas kauss 2022’’ ceturto vietu ieguva ‘’ex Austris’’, trešajā vietā ierindojās ‘’Austris’’, otro vietu ieņēma ‘’ex Ačkups’’, taču uz pjedestāla pirmā pakāpiena kāpām mēs – TDA ‘’Ačkups’’! Ceļojošais kauss ir atkal nonācis pie mums!


Esam ļoti priecīgi par šāda veida tradīciju mūsu kuplā dejotāju pulciņa vidū. Vēlamies teikt lielu paldies organizatoru komandai par brīnišķīgi padarīto darbu un visiem dejotājiem par atkalsatikšanās prieku! Ar nepacietību gaidām ‘’Elitas kausu 2023’’!



bottom of page