top of page
Search

Ačkups skatītāju rindās


Ačkupa tradīciju lādē jau labu laiku iemājosi tradīcija reizi gadā kopīgi doties uz Latvijas Nacionālo operu un baletu, lai baudītu kādu no baleta izrādēm. Šogad šo tradīciju īstenojām 9.decembra vakarā apmeklējot izrādi ‘’Drakula’’.


‘’Drakula’’ ir stāsts par grāfu Drakulu, kurš, atgriežoties no kara, uzzinājis, ka viņa mīļotā sieva ir atņēmusi sev dzīvību, taču garīdznieki atsakās pašnāvnieci guldīt baznīcas zemē. Drakula nolād Dievu un cilvēci un kļūst par nemirstīgu vampīru. Vairākus gadsimtus vēlāk Drakula iemīl savas bojāgājušās sievas līdzinieci Mīnu, taču viņu necilvēcīgās jūtas neizbēgami vēsta par nāvi un ciešanām.


Šo stāstu, tāpat kā vēl daudz citu stāstu, ir iedvesmojis 19.gadsimta nogalē īru rakstnieka Brema Stokera sarakstītais romāns ‘’Drakula’’. Pēc šī romāna motīviem tiek veidoti mākslas darbi visās mākslas jomās – kino, televīzijā, terātrī, mūzikā un citur. Poļu horeogrāfs Kšištofs Pastors šo aizraujošo stāstu ir izteicis krāšņajā baleta valodā, par pamatu ņemot Vojceha Kilara mūziku gotiskajai kinofilmai ‘’Brema Stokera Drakula’’.


Kaut arī šogad baleta izrādes apmeklējums noritēja nedaudz citādāk – nevis sēžot zālē tuvu plecu pie pleca, bet gan izretojoties pa visu plašo telpu - mēs vienalga esam pateicīgi par to, ka mums tiek dota iespēja baudīt baleta mākslu klātienē.


Šo dienu pavisam krāšņu un prieka pilnu padarīja tas, ka mūsu lieliskā, smaidīgā un pozitīvisma pilnā koncertmeistare Sarmīte kopā ar mums pavadīja savu vārda dienu!

Vēlriez mīļi sveicam Sarmīti svētkos un ceram, ka pavisam drīz jau arī mēs atkal varēsim būt uz skatuves!

bottom of page