top of page
Search

Ačkupiešu darbīgā nedēļas nogale


Šīs nedēļas laikā “Ačkups” ticies veselas četras dienas. Kā ierasts, otrdien un ceturtdien tikāmies mēģinājumos, taču piektdienu un sestdienu kopā pavadījām nometnē, cītīgi strādājot un "slīpējot" dejas - gatavojāmies koncertam uz Dailes teātra skatuves 4. novembrī.

Koncertā “Tautas deju zelta graudi” izdejosim 8 skaistas dejas, tostarp “Es par bēdu nebēdāju”, “Spēlē, spēlmani”, “Sudmaliņas” un vēl citas latviešu tautas dejas klasiskās vērtības, kuras nu kļuvušas ačkupiešu sirdīm tuvas.

Sestdien caur sviedriem, nogurumu, bet ar smaidu uz lūpām un prieku sirdī izdejojāmies kārtīgi - kopumā pavadot dejā 9 stundas, ko citīgākie pamanījušies piefiksēt kā 17 nodejotus kilometrus.

Vakarā pie mums ieradās koncerta mākslinieciskais vadītājs Vladimirs Ponomarjovs.

Deju nometnes noslēdzošajā mēģinājumā, ko paši dēvējam par savu nometnes "caurlaidi", varējām māksliniekam parādīt skaistos tautas tērpus, kuros izdejosim savas repertuāra dejas. Tie būs veseli 7 - gandrīz katrai dejai savs. Protams, galvenais mērķis bija parādīt Vladimiram Ponomarjovam mūsu koncepciju, sagatavotību katrai dejai un uzklausīt viņa ieteikumus un komentārus. Tagad jūtamies kripatiņu gatavāki, pacilātaki un sākam noskaņoties koncertam.

Ačkupieši katru reizi pēc deju nometnes beigām atzīst, ka kopā pavadītais laiks vieno mūs savā starpā un satuvina vēl vairāk ar katru no dejām, kuras vēlamies parādīt saviem skatītājiem.

Ja arī Tu vēlies būt kopā ar mums, koncerta biļetes vēl var iegādāties te. Tiekamies jau pēc divām nedēļām!



bottom of page